Výroba jízdních kol v ČR minulost, současnost a budoucnost (geografické aspekty) - Totušek, Martin Prokop, 1985- (2009)
Má práce popisuje vývoj výroby jízdních kol v České republice od 19. století po současnost. V první kapitole jsou vysvětleny kroky vedoucí k dnešní moderní podobě kola. Následně je práce členěna do tří hlavních kapitol: vývoj do roku 1945, mezi roky 1945 až 1989 a po roce 1989. V závěru jsou stručně nastíněny možné vyhlídky do budoucnosti.