Život a dílo Gasparda Monge - Balvínová, Michaela, 1983- (2009)
Práce představuje život a dílo významného geometra a matematika Gasparda Monge. Popisuje jeho práci v oblasti deksriptivní geometrie a také diferenciální geometrie, obsahuje rozbor Mongeových knih "Géométrie descriptive" a "Application de l'algèbre à la géométrie". Je určena všem zájemcům o historii deskriptivní a diferenciální geometrie.