Příprava aktivních proteinů z inkluzních tělísek - Zákoutská, Žaneta (2009)
Tato práce se ve své teoretické části věnuje objasnění vzniku inkluzivních tělísek a popisu metod, které se pro obnovu aktivních enzymů z inkluzivních tělísek s ohledem na tvorbu nežádoucí agregace běžně využívají. Jedná se o metodu zřeďování, dialýzu, afinitní chromatografii, hydrofobní chromatografii a gelovou permeační chromatografii. V praktické části pak byly testovány metody, dialýza, afinitní chromatografie a gelová permeační chromatografie, za účelem přípravy aktivních proteinů z inkluzivních tělísek.