Studium acidobazických a komplexotvorných rovnováh thyminu a uracilu - Třísková, Olga (2009)
Cílem mé práce bylo stanovení protonizačních konstant a konstant stability pro thymin a uracil s využitím potenciometrické titrace. Získaná potenciometrická data byla vyhodnocena pomocí programů MS Excel a OPIUM. Byly stanoveny protonizační konstanty pro tyto báze. Dále byly určeny konstanty stability pro komplexy thyminu a uracilu s ionty kovů Cu(II), Zn(II), Cd(II). Všechny konstanty byly stanoveny pro iontovou sílu 0,1 M (NaCl) a teplotu t = 25.0±0,1 °C.