Studium biointerakcí pomocí AFM - Oujezdská, Anna; Skládal, Petr, 1964-; Masarykova univerzita. Ústav biochemie (2009)
Abstrakt Základním tématem této bakalářské práce je studium biointerakcí pomocí mikroskopie atomárních sil (AFM). V teoretické části je nastíněn princip těchto technik, popsán AFM mikroskop a stručně vysvětleny základní principy biointerakcí typu antigen-protilátka. Praktická část se věnuje přípravám vzorků pro skenování, vlastnímu skenování a následujícím úpravám vytvořených obrazů.
Abstract The base of this bachelor’s work is the study of biointeraction with atomic force microscopy (AFM). The fundamentales od these techniques is outlined in the theoretical part of the work. There is also descripiton of AFM microskope and short explanation of principles of biointeraction - type antigen-antibody. The practical section describes samples preparations for scan, respective scanning and consequent modifications of created images.
Vedoucí práce: Petr Skládal.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: antigeny; mikroskopie atomárních sil; antigens; atomic force microscopy; bakalářské práce