Studium biointerakcí pomocí AFM - Oujezdská, Anna (2009)
Abstrakt Základním tématem této bakalářské práce je studium biointerakcí pomocí mikroskopie atomárních sil (AFM). V teoretické části je nastíněn princip těchto technik, popsán AFM mikroskop a stručně vysvětleny základní principy biointerakcí typu antigen-protilátka. Praktická část se věnuje přípravám vzorků pro skenování, vlastnímu skenování a následujícím úpravám vytvořených obrazů.