Charakterizace proteomu piva - Kotlasová, Eva (2009)
Proteomika je vědní obor zabývající se studiem proteomu, který vyjadřuje soubor všech proteinů obsažených v organismu, tkáni nebo biologické tekutině. Jedním z hlavních cílů proteomiky je vytvoření proteinové mapy a identifikace jednotlivých proteinů v databázích. Cílem práce bylo pomocí 2-D elektroforézy a hmotnostní spektrometrie porovnat proteinové složení vzorků dvou různých značek piv (tuzemského a zahraničního).