Strukturní analýza proteinů pomocí NMR spektroskopie - Andrejs, Jiří (2009)
Tato práce se věnuje metodě zvané NMR spektroskopie a její aplikaci při studiu proteinových molekul. Na začátku obsahuje krátké přiblížení transkripce a účastnícího se proteinu Nrd1, jehož CTD - interagující doménu, respektive přiřazení peptidové páteře, se tato práce zabývá. V teoretické části se tato práce věnuje popisu principu metody NMR spektroskopie. V části nazvané Metody a materiály se věnuje její aplikaci při studiu proteinových molekul, zejména postupu přiřazování peptidové páteře proteinu, a popisu jednotlivých použitých spekter. A nakonec ve výsledcích je obsažena tabulka obsahující přiřazenou peptidovou páteř CID u proteinu Nrd1.