Transplantační imunita bezobratlých - Rašovský, Petr (2009)
Bakalářská práce zpracovaná formou literární rešerše seznamuje čtenáře se současnými poznatky o transplantační imunitě bezobratlých živočichů. V první části je podán ucelený přehled pojmů týkajících se transplantační imunity, jsou popsány obecné jevy a druhy reakcí. Druhá část popisuje experimenty na některých skupinách. Zaměřuje se na reakce jednotlivých skupin bezobratlých na transplantaci buněk, tkání či orgánů a přítomnost specifické imunitní paměti. Závěrem je pak naznačena užitečnost výzkumu transplantační imunity bezobratlých a souvislost s imunitou obratlovců, tedy i lidskou.