Odhady potenciálního produktu: DSGE přístup - Herber, Pavel (2009)
Tato diplomová práce se zabývá odhadem potenciálního produktu a mezery výstupu české ekonomiky. Za tímto účelem je v práci představen a odhadnut jednoduchý dynamický model všeobecné rovnováhy, kde je potenciální produkt definována jako výstup, který by ekonomika dosáhla při absenci nominálních rigidit. Odhad je proveden pomocí bayesiánských metod.