Autonomní diferenciální rovnice a jejich užití v ekonomii - Dubnová, Jana (2009)
Diplomová práce má název Autonomní diferenciální rovnice a jejich užití v ekonomii. První část této práce má čtyři kapitoly, které jsou věnovány teoretickému základu: dynamických systémů, lineárních diferenciálních rovnic 2. řádu, autonomních systémů a stability. Druhá část pak obsahuje lineární a nelineární ekonomické modely. Matematická i ekonomická část diplomové práce jsou doplněny o příklady a grafy.