Koncept učebnice matematiky pro ekonomy - Sládek, Roman (2009)
Diplomová práce je konceptem učebnice matematiky pro ekonomy, která by se zaměřovala na základní, v ekonomii používanou, matematickou teorii. Současně témata podává srozumitelnou formou a doplňuje je množstvím příkladů z aplikace teorie na ekonomickou problematiku. Zaměřuje se především na teorii množin, na reálná čísla, reálné funkce a posloupnosti a nekonečné řady. Cílem je nabídnout studentům Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity učebnici přesně podle jejich potřeb.