Parametrické a neparametrické odhady ROC křivek - Boháčková, Klára (2009)
Tématem této diplomové práce jsou ROC křivky a jejich odhady. Práce je rozdělena do pěti kapitol, přičemž první kapitola je čistě teoretický úvod do problematiky ROC křivek. Druhá a třetí kapitola jsou zaměřeny na parametrické a neparametrické odhady ROC křivek, obsahují též simulační studie. V posledních dvou kapitolách jsou srovnány všechny použité metody odhadů a následně jsou jednotlivé postupy aplikovány na reálná data.