Odhady parametrů vícerozměrného Studentova rozdělení - Frank, Jakub (2009)
Tato diplomová práce se zabývá mnohorozměrným Studentovým t-rozdělením, stručně pojednává o jeho historii, definici a souvislosti s třídou elipticky vrstevnicových rozdělení. Hlavní část pojednává o odhadech jeho parametrů, jmenovitě parametru polohy, variability a stupňů volnosti, s použitím metod maximální věrohodnosti, metody momentů a EM algoritmu a jeho rozšíření.