Výuka tématu "Hvězdy" na gymnáziích - Šustek, Zdeněk (2009)
Diplomová práce se zabývá vytvořením návrhu učebního textu tématu Hvězdy ve výuce fyziky na gymnáziích v České republice. Je v ní provedena stručná analýza vybraných učebnic, vytvořen návrh výukové textu a test znalostí. Na závěr je rozebráno využítí multimediální prezentace a interaktivní tabule ve výuce a jsou zde uvedeny některé konkrétní příklady užití této moderní techniky.