Příprava a charakterizace vybraných proteinů , které se účastní degradace RNA - Růžičková, Martina (2009)
V rámci diplomové práce byly studovány proteiny, které se účastní zpracování a degradace RNA. Geny těchto proteinů byly klonovány do expresních vektorů. Proteiny byly připraveny s pomocí bakteriálních systémů a purifikovány pomocíbiochemických metod. Tyto rekombinantní proteiny byly dále podrobeny strukturní a funkční analýze.