Analýza funkce proteinu p53 v nediferencovaných a diferencujících se lidských embryonálních kmenových buňkách - Vinarský, Vladimír (2009)
Protein p53 ja klíčovou regulační koponentou stresových drah somatických buněk, podílí se na udržování integrity genomu. Funkce p53 vnediferencovaných lidských embryonálních ¨ buňkách ještě není plně prozkoumána Tato práce se věnuje funkci proteinu p53 v lidských embryonálních kmenových buňkách. Konkrétně byla zkoumána indukce některých p53 závislých genů v průběhu diferenciace a po ozáření UV. Dále se věnuje klasifikaci heterogenity exprese p53 vrámci kolonií hES buněk a jejich příčinám.