Intracelulární distribuce N-terminálních izoforem proteinu p73 v buňkách meduloblastomu - Nekulová, Marta; Veselská, Renata, 1968-; Masarykova univerzita. Ústav experimentální biologie (2009)
Izoformy proteinu p73 mají významnou úlohu v procesech tumorigeneze a ontogeneze. V diplomové práci byla studována intracelulární distribuce N-terminálních izoforem proteinu p73 v meduloblastomových buněčných liniích metodou imunocytochemie. Druhá část práce se zabývá působením kyseliny all-trans retinové na expresi p73
The p73 protein isoforms have a significant role in tumorigenesis and ontogenesis. This thesis examines the intracellular distribution of p73 N-terminal isoforms in medulloblastoma cell lines using immunocytochemistry. The second part of this thesis describes the effect of all-trans retinoic acid on p73 expression
Vedoucí práce: Renata Veselská.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009
Keywords: bílkoviny; cytogenetika; maligní nádorová onemocnění; nádorové buňky; cancer cells; cancer; cytogenetics; proteins; diplomové práce; master's theses