Identifikace nádorově-specifických T lymfocytů na základě studia T lymfocytárního receptoru beta - Koláčná, Kateřina (2009)
Diplomová práce je zaměřena na možnosti identifikace nádorově-specifických T lymfocytů. V teoretické části popisuje dostupné metodiky identifikace, v praktické části se pak zaměřuje na konkrétní metodu založenou na studiu T lymfocytárního receptoru beta - na metodu TRBV PCR. Cílem práce je zavedení této metody do laboratorní praxe, její standardizace, testování na reálných vzorcích a porovnání jejích výsledků s výsledky získanými již používanou metodou anchor PCR.