Flóra a vegetace přírodních parků Kornatický potok a Kamínky jihovýchodně od Plzně - Nová, Jana, 1984- (2009)
Cílem práce bylo popsat flóru chráněného území na Plzeňsku, jeho přírodě blízkou vegetaci a vztah mezi zaniklým středověkým osídlením a recentním rostlinným krytem. Floristický seznam jsem sestavila na základě terénního výzkumu a literární rešerše. Našla jsem 507 taxonů cévnatých rostlin, z toho 35 ohrožených; dalších 178 druhů, z toho 60 ohrožených, uvádějí jiní autoři. Floristicky nejbohatšími lokalitami jsou přírodní rezervace Lopata a Zvoníčkovna. Vegetaci jsem studovala pomocí souboru 184 vlastních a 29 převzatých fytocenologických snímků, který jsem analyzovala numerickými metodami. K syntaxonomickému zařazení jsem použila expertní systém a srovnání s literaturou. Nejhojnější nelesní vegetací jsou mezofilní louky sv. Deschampsion cespitosae nebo Arrhenatherion elatioris. Většina polopřirozených lesních porostů je syntaxonomicky nevyhraněná. Za nejcennější typy vegetace považuji druhově bohatá společenstva mokrých lesních luk sv. Calthion palustris, olšových a jasanových lužních .