Mechanika v testových úlohách - Fajgar, Petr (2009)
Diplomová práce se zabývá možností využití testových úloh při výuce fyziky na střední škole. Hlavní snahou je ověřit možnost využití uzavřených testových úloh při výkladu nové látky, ale i při pozdějším ověřování porozumění základním pojmům a zákonům mechaniky. Práce obsahuje soubor uzavřených testových úloh ze středoškolské mechaniky spolu s vhodnými možnostmi odpovědí. Každá úloha je zpracována ve dvou variantách - jako testová úloha s právě jednou správnou odpovědí a jako testová úloha s předem neuvedeným počtem správných odpovědí. Vhodnost úloh byla posouzena na základě vyhodnocení jejich řešení studenty střední školy a univerzitními studenty prvního ročníku bakalářského studia. Práce obsahuje také výsledky úloh a závěry z testování.