Studium interakcí lektinu RS-20L se sacharidy metodami molekulového modelování - Ďurech, Michal (2009)
Táto práca sa zaoberá bakteriálnym lektínom RS-20L z Ralstonia solanacearum, fytopatogénu, ktorý je zodpovedný za niektoré rastlinné choroby. V priebehu prípravy rekombinantného proteínu a pokusov o jeho funkčnú charakterizáciu bolo zaznamenaných niekoľko prípadov veľmi záhadného správania - extrémne vysoká stabilita trimérnej formy, nevratná strata väzbových vlastností po purifikácii. Výskum sa zameriava na charakterizáciu všeobecných a väzbových vlastností lektínu RS-20L, ktorá by mohla pomôcť vysvetliť toto nezvyčajné správanie. Štúdie boli uskutočnené metódami počítačovej chémie a molekulového modelovania.