Floristická studie území východně od Křtin - Sůrová, Vendula, 1983- (2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou flóry stanoveného území o rozloze cca 19 km2, které se nachází v Jihomoravském kraji, v okresech Blansko a Vyškov, východním směrem od Křtin. V diplomové práce je popsána charakteristika přírodních poměrů studovaného území (geologické, geomorfologické, pedologické, klimatické a hydrologické poměry), fytogeografická charakteristika území a potenciální přirozená vegetace, která by se ve studovaném území měla vyskytovat. Dále je v práci popsána historie botanického výzkumu ve studovaném území a zpracována rešerše floristických dat pro stud. území. K tomu byly použity floristické bibliografie (Futák et Domin 1960 a následující bibliografie řady Bibliographia botanica Čechoslovaca). Podle literárních pramenů bylo ve studovaném území již dříve nalezeno přibližně 776 rostlin. druhů. Pro doplnění tohoto zjištění byla provedla excerpce údajů z Květeny ČR, přičemž bylo zjištěno, že by se ve studovaném území mohlo resp. mělo vyskytovat ještě dalších asi 176 rost.