Posouzení výsledků stanovení fosfolipázy A2 asociované s lipoproteiny - Lp-PLA2 v souvislosti s aterosklerózou - Babušíková, Lucie (2009)
Cílem této práce je : Seznámení s novým biochemickým parametrem Lp-PLA2 v souvislosti s aterosklerózou. Instalace, zavení metody a ověření metody na stanovení Lp-PLA2. Seznámení kliniků kardiologické a neurologické kliniky s parametrem Lp-PLA2 a možností jeho stanovení. Stanovení a vyhodnocení koncentrace Lp-PLA2 a dalších rizikových parametrů aterosklerózy na souborech pacientů sestavených dle diagnózy