Požadavky na kvalitu vyšetření biochemického screeningu vrozených vývojových vad v I. a II. trimestru gravidity - Širůčková, Jitka (2009)
Prenatální screening vrozených vývojových vad je soubor vyšetření nabízených každé těhotné ženě, s cílem odhalit případné postižení plodu. Na kvalitu jeho provedení jsou kladeny vysoké nároky, protože výsledek screeningu může závažným způsobem ovlivnit další průběh těhotenství. Předmětem této práce je porovnání různých doporučení pro provádění biochemického screeningu a ověření jejich splnitelnosti v praxi.