Ovlivnění biochemických analýz stavem biologického materiálu (chylosita, ikterita, hemoláza) - Trenčanská, Šárka (2009)
První část práce se zabývá obecnými poznatky o biologickém materiálu, v něm přítomných interferencí v podobě hemolýzy, ikterity a lipémie a jejich vlivu na metody stanovení. Druhá část práce obsahuje pokus o ověření vlivu těchto interferencí na několik vybraných analýz.