Vyhodnocování a interpretace směsných forenzních vzorků fragmentační analýzou STR polymorfismů v podmínkách akreditovaného procesu - Štouračová, Marcela; Kraus, Igor; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2009)
Biologické vzorky lidského původu nesou ve forenzní aplikaci analýzy DNA určité specifické vlastnosti. Jednou z nich je častý výskyt směsí biologického materiálu pocházejících od dvou či více osob. Tyto vzorky vyžadují individuální přístup při volbě izolace DNA se zvážením předpokládané hodnoty finálních výsledků fragmentační analýzy STR.
Biological samples of human origin carry specific characteristics in the application of forensic DNA analysis. One of them is the frequent occurrence of mixtures of biological material from two or more persons.These samples require an individual approach in the choice of DNA isolation together with consideration of the expected value for the final results of STR fragmentation analysis.
Vedoucí práce: Igor Kraus
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2009
Keywords: fragmentační analýza; fragmentation analysis; mikrosatelitní repetice -- genetika; polymerázová řetězová reakce; polymorfismus genetický -- genetika; soudní genetika -- metody; tandemové repetitivní sekvence; Forensic Genetics; Microsatellite Repeats; Polymerase Chain Reaction; Polymorphism, Genetic; Tandem Repeat Sequences; stutter pik; bakalářské práce; bachelor's theses