Zoonózy ve vztahu k domácím zvířatům - kočkám - Gallusová, Martina (2009)
Zoonózy se v dnešní době stávají stále aktuálnější nejen díky změnám klimatických podmínek, ale také díky svobodnému cestování. Nemoci přenášené klíšťaty jsou dalším oblíbeným předmětem zkoumání a kočka jako hostitel a přenašeč chorob je neméně významná díky svému vztahu k člověku. Ve své práci dávám do spojitosti kočku domácí jako organismus s vektory různých onemocnění, infekčními agens a chorobami, které mohou být za určitých okolností přeneseny na člověka.