Analýza ekonomických časových řad (s využitím systému STATISTICA) - Zdražil, Tomáš (2009)
V předložené práci se zabýváme metodami analýzy aditivního modelu časové řady. Popisujeme jak metody globálního trendu, tak i metody postupného lokálního trendu, mezi něž patří zejména metoda klouzavých průměrů a exponenciální vyrovnávání. Všechny metody jsou doplněny příklady a návodem, jak postupovat v systému STATISTICA.