Transplantace jater - Tinková, Nela (2009)
Diplomová práce pojednává o problematice transplantací jater a je členěna na kapitoly zaměřené na morfologii, rozdělení, funkce a vývoj jater. Dále na základní informace o transplantacích, indikace, podmínky a průběh samotné transplantace jater a na imunosupresivní léčbu. V závěru jsou rozebrány komplikace, kvalita života po transplantaci jater a statistiky transplantací v České republice.