Analýza kategoriálních dat - Petříková, Ivana (2009)
Diplomová práce je věnována analýze kategoriálních dat. Byly zkoumány souvislosti tří náhodných veličin pomocí poměru šancí a loglineárních modelů. Cílem bylo ukázat účel a způsob sestrojování loglineárních modelů. Práce je zaměřena především na způsob tvoření saturovaných a nesaturovaných modelů. V závěru práce je ukázáno zpracování vlastního datového souboru pomocí počítačového software.