Metody mnohonásobného porovnávání pro jednoduché třídění - Dubjaková, Eva (2009)
Hlavním tématem práce je popis metod mnohonásobného porovnávání a jejich praktická implementace. Těmito metodami je možné porovnat dvojice středních hodnot resp. dvojice mediánů. V souladu s cílem práce je pozornost soustředěna především na metody dostupné ve statistickém softwaru STATISTICA 8.0. Práce dále zahrnuje základní principy analýzy rozptylu jednoduchého třídění, její neparametrické obdoby a také testy pro ověření předpokladů použití těchto analýz. Teoretické informace jsou proloženy příklady, které jsou podrobně řešeny jak ručně tak pomocí softwaru STATISTICA 8.0.