Jádrové odhady distribuční funkce - Nováková, Jana (2009)
Jádrové odhady distribuční funkce patří do skupiny neparametrických metod odhadů funkcí. Na rozdíl od parametrického přístupu nevyžadují jádrové odhady žádné předem známé informace o zkoumané funkci, pouze předpokládají jistou hladkost této funkce. Kvalita jádrového odhadu závisí především na vhodné volbě vyhlazovacího parametru. Tato práce je zaměřena na jádrové odhady distribuční funkce, zvláštní pozornost je věnována odhadům vyhlazovacího parametru. Popsané metody pro volbu vyhlazovacího parametru jsou porovnány v simulační studii. Praktické použití jádrových odhadů distribuční funkce je demonstrováno na problematice konstrukce ROC křivek.