Monitorování generace trombinu u pacientů léčených kumariny metodou trombin- generační test - Slánská, Markéta (2009)
Trombin generační test je funkční test hemokoagulačního systému. Měří krvácivou i trombotickou tendenci a je používán k měření odchylek v generaci trombinu. Ve své práci jsem se zaměřila na využití tohoto testu při monitorování léčby kumarinovými preparáty.