Kvalita života rodinných příslušníků pečujících o seniory v olomoucké arcidiecézi - Remešová, Dagmar (2009)
Diplomová práce se zabývá kvalitou života rodinných příslušníků pečujících o seniory v olomoucké arcidiecézi. V teoretické části jsou popsány obecné pojmy související s tématem - smysl života, autonomie ve stáří, pečující rodina a sociální služby. Cílem práce bylo zjistit, zda vybrané faktory mají vliv na kvalitu života pečovatelů. Mezi faktory byly zařazeny věk, pohlaví, vzdělání a bydliště. Sledován byl také vliv délky péče na oblasti jako je stav pečovatele, smysl a kvalita života a další. Výsledky byl zpracovány za pomoci kvantitativních výzkumných metod. Analýza a interpretace výsledků poskytla informace o kvalitě života laických pečovatelů v olomoucké arcidiecézi.