Příčiny pádů u seniorů - Holoušová, Alena, 1980- (2009)
Cílem této diplomové práce je identifikace příčin pádů u seniorů hospitalizovaných v Léčebně pro dlouhodobě nemocné v Bílovicích nad Svitavou. Diplomová práce se pokouší odpovědět na otázku, do jaké míry jsou pády ovlivněny vnitřními a vnějšími rizikovými faktory. Teoretická část diplomové práce se zabývá problematikou stárnutí, pády seniorů, prevencí pádů a kvalitou ošetřovatelské péče. V praktické části předkládám výsledky šetření, které proběhlo v prvním pololetí roku 2008 v již zmíněné LDN. Výsledky této diplomové práce jsou shrnuty v diskuzi a závěru.