Velké geriatrické syndromy - výskyt u obyvatel domovů pro seniory - Zapletalová, Květoslava; Weber, Pavel; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2009)
Jméno a příjmení autora: Bc. Květoslava Zapletalová Název diplomové práce: Velké geriatrické syndromy - výskyt u obyvatel domovů pro seniory Pracoviště: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Vedoucí diplomové práce: doc. MUDr. Pavel Weber, CSc. Rok obhajoby diplomové práce: 2009 Souhrn: Práce se zaměřuje na výskyt geriatrických syndromů ve vybraných domovech pro seniory a mapuje možné vazby mezi výskytem syndromů a sociálními faktory (věk, pohlaví, manželský stav), umístěním domova, zdravotním stavem a dalšími charakteristikami respondentů. Poukazuje na důležitost spolupráce resortů MPSV a zdravotnictví v oblasti sociální a zdravotní péče. Klíčová slova: velké geriatrické syndromy, sociální a zdravotní péče, domovy pro seniory.
Author’s name and surname: Bc. Květoslava Zapletalová Thesis title: "Geriatric giants - occurrence by nursing homes residents" Workplace: Masaryk University, Faculty of Medicine, Department of Nursing Care Thesis head: práce doc. MUDr. Pavel Weber, CSc. Year of oral defence: 2009 Summary: The thesis focuses on the occurrence of geriatric syndromes in the selected old people’s homes and maps possible relations between the occurrence of the syndromes and social factors (age, sex, and marital status), location of the house for seniors, health status of the seniors, and other characteristics of the respondents. The thesis points out the significance of the cooperation between the Ministry of Labour and Social Affairs and the Ministry of Health in the field of medical care. Key words: geriatric giants, social and medical care, old people’s homes.
Vedoucí práce: Pavel Weber
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2009
Keywords: domovy pro seniory; geriatrie; Geriatrics; Homes for the Aged; diplomové práce; master's theses