Velké geriatrické syndromy - výskyt u obyvatel domovů pro seniory - Zapletalová, Květoslava (2009)
Jméno a příjmení autora: Bc. Květoslava Zapletalová Název diplomové práce: Velké geriatrické syndromy - výskyt u obyvatel domovů pro seniory Pracoviště: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Vedoucí diplomové práce: doc. MUDr. Pavel Weber, CSc. Rok obhajoby diplomové práce: 2009 Souhrn: Práce se zaměřuje na výskyt geriatrických syndromů ve vybraných domovech pro seniory a mapuje možné vazby mezi výskytem syndromů a sociálními faktory (věk, pohlaví, manželský stav), umístěním domova, zdravotním stavem a dalšími charakteristikami respondentů. Poukazuje na důležitost spolupráce resortů MPSV a zdravotnictví v oblasti sociální a zdravotní péče. Klíčová slova: velké geriatrické syndromy, sociální a zdravotní péče, domovy pro seniory.