Combinatorial set theory

Cílem práce je studovat forcingová uspořádání, která se dají reprezentovat ve formě tzv. bázového stromu. První kapitola závádí základní pojmy a vlastnosti týkající se filtrů a ideálů, Booleových algeber a měr a subměr na nich, kardinálních invariantů kontinua a generických filtrů, které budou potře...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Doucha, Michal (Dissertant)
Other Authors: Kruml, David, 1974-
Format: Thesis Manuscript
Language:English
Published: 2009.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/150798/prif_m/
Cover Image
LEADER 03751ctm a22007337a 4500
001 MUB01000587680
003 CZ BrMU
005 20090713133500.0
008 090617s2009 xr ||||| |||||||||||eng d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2018-08-31 
035 |a (ISMU-VSKP)155553 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 510  |x Obecné úvahy o matematice  |2 Konspekt  |9 13 
080 |a 510.22  |2 MRF 
080 |a 519.1  |2 MRF 
080 |a 510  |2 MRF 
100 1 |a Doucha, Michal  |% UČO 150798  |* [absolvent PřírF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Kombinatorická teorie množin  |y cze 
245 1 0 |a Combinatorial set theory  |h [rukopis] /  |c Michal Doucha. 
260 |c 2009. 
300 |a 74 l. 
500 |a Vedoucí práce: David Kruml. 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009. 
520 2 |a Cílem práce je studovat forcingová uspořádání, která se dají reprezentovat ve formě tzv. bázového stromu. První kapitola závádí základní pojmy a vlastnosti týkající se filtrů a ideálů, Booleových algeber a měr a subměr na nich, kardinálních invariantů kontinua a generických filtrů, které budou potřeba v druhé hlavní kapitole. Ta je věnována už samotnému studiu bázových stromů, od obecných vlastností po konkrétní příklady a rozdíly mezi nimi.  |% cze 
520 2 9 |a The thesis deals with forcing notions that have a so-called base tree as a dense subset. Chapter I introduces basic notions concerning filters and ideals, Boolean algebras and measures and submeasures, cardinal invariants of the continuum and generic filters. Chapter II provides a general theory of base trees and presents examples pointing out their similarities and differences.  |9 eng 
650 0 7 |a teorie množin  |7 ph126563  |2 czenas 
650 0 7 |a kombinatorika  |7 ph121739  |2 czenas 
650 0 9 |a set theory  |2 eczenas 
650 0 9 |a combinatorics  |2 eczenas 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
655 9 |a master's theses  |2 eczenas 
658 |a Matematika  |b Algebra a diskrétní matematika  |c PřF N-MA ALG (ALG)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Kruml, David,  |d 1974-  |7 mub2013796570  |% UČO 3442 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Přírodovědecká fakulta.  |b Katedra matematiky  |7 kn20050428005  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/150798/prif_m/ 
CAT |c 20090617  |l MUB01  |h 0451 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20090709  |l MUB01  |h 0744 
CAT |a JANA  |b 02  |c 20090713  |l MUB01  |h 1328 
CAT |a JANA  |b 02  |c 20090713  |l MUB01  |h 1335 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0714 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0210 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0231 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1914 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0815 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1013 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1214 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0335 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1916 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2324 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0126 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1946 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1108 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131121  |l MUB01  |h 1039 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131121  |l MUB01  |h 1046 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131126  |l MUB01  |h 1103 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1444 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1404 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0021 
CAT |c 20180831  |l MUB01  |h 1054 
CAT |a VACOVAX  |b 02  |c 20200403  |l MUB01  |h 1123 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2018-08-31 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRIF  |a Přírodovědecká fakulta  |2 PRFSK  |b ÚK sklad  |3 K-9361  |5 3145346010  |8 20090709  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |q 20180420  |r 20090709  |s dar 
AVA |a SCI50  |b PRIF  |c ÚK sklad  |d K-9361  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j PRFSK