Applications of the Atiyah-Singer index theorem - Spáčil, Oldřich (2009)
Diplomová práce se zabývá aplikacemi Atiyahovy-Singerovy věty o indexu v kvaternionické geometrii. Ukazuje se, že na kvaternionických varietách existuje široká třída eliptických komplexů diferenciálních operátorů. Cílem práce je popsat metodu, jak spočítat analytické indexy těchto komplexů, a tuto metodu pak aplikovat na několika příkladech.