Numerická stabilita v environmentálním modelování s neurčitostmi - Urbánek, Jaroslav, 1982-; Horová, Ivana, 1943-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Katedra matematiky (2009)
Práce se zabývá analýzou neurčitosti environmentálního distribučního modelu simulujícího osud persistentních organických polutantů v prostředí. K tomu zpracovává nezbytnou teorii neurčitostí v modelování, lokální a globální citlivosti a teorii maticových funkcí. Kapitola o maticových funkcích je přitom doplněna několika příklady pro větší srozumitelnost textu.
The thesis deals with uncertainty analysis of an environmental distribution model simulating the fate of persistent organic pollutants in the environment. It provides a needful theory of uncertainties in modelling, local and global sensitivities and a theory of matrix functions. The matrix functions chapter contains several examples for better understanding of the text.
Vedoucí práce: Ivanka Horová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009.
Keywords: matematická statistika; numerické metody; mathematical statistics; numerical methods; diplomové práce; master's theses