Numerická stabilita v environmentálním modelování s neurčitostmi - Urbánek, Jaroslav, 1982- (2009)
Práce se zabývá analýzou neurčitosti environmentálního distribučního modelu simulujícího osud persistentních organických polutantů v prostředí. K tomu zpracovává nezbytnou teorii neurčitostí v modelování, lokální a globální citlivosti a teorii maticových funkcí. Kapitola o maticových funkcích je přitom doplněna několika příklady pro větší srozumitelnost textu.