Process-oriented modeling and infrastructure for remedial decision support system - Pavlovič, Jan, 1980-; Hřebíček, Jiří, 1947-2017; Masarykova univerzita. Katedra informačních technologií (2009)
Tato práce popisuje moderní přístupy v oblasti enterprise architektury. Soudobé enterprise architektury tvoří především servisně-orientované architektury spolu s business proces management systémy. Oba tyto hlavní koncepty jsou v práci teoreticky popsány . V rámci společné spolupráce Fakulty informatiky Masarykovy univerzity s americkou agenturou EPA jsem byl požádán, abych navrhl systém pro podporu rozhodování v oblasti dekontaminačních technologií. Návrh tohoto systému má být v souladu s moderními principy komplexní podnikové integrace a business proces managementu pro podporu rozhodování environmentálních vědců v oblasti životního prostředí. Tato problematiky si vyžádala zadefinování nového konceptu v rámci enterprise architektury. Tento koncept kombinuje zásady servisně-orientované architektury a business proces managementu. Tento koncept má jako základní artefakt proces, nikoli službu. Koncept je nazván procesně-orientovaná infrastruktura. V rámci práce byla zadefinována i referen.
The work describes modern approach in the Enterprise Architecture problem domain. The modern Enterprise Architecture consists mainly of Service-Oriented Architecture and Business Process Management Suites concepts. Both of them are theoretically described in this work. I was asked to design and develop decision support system for the remedial process during my mutual cooperation with U.S. Environment Protection Agency and Faculty of Informatics Masaryk University. Such system has to comply with modern principles of complex enterprise integration and business process management to support the decision making of environmental scientists. This work introduces a new concept of enterprise architecture, which combines the principles of Service-Oriented Architecture and Business Process Management Suites. This concept is focusing rather on the process as a basic artifact than on the service. It is called Process-Oriented Infrastructure. A reference architecture for this concept is defined in .
Vedoucí práce: Jiří Hřebíček.
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Fakulta informatiky, 2009.
Keywords: procesní management; životní prostředí; počítačová architektura; computer architecture; process management; environment; disertace; dissertations