Process-oriented modeling and infrastructure for remedial decision support system - Pavlovič, Jan, 1980- (2009)
Tato práce popisuje moderní přístupy v oblasti enterprise architektury. Soudobé enterprise architektury tvoří především servisně-orientované architektury spolu s business proces management systémy. Oba tyto hlavní koncepty jsou v práci teoreticky popsány . V rámci společné spolupráce Fakulty informatiky Masarykovy univerzity s americkou agenturou EPA jsem byl požádán, abych navrhl systém pro podporu rozhodování v oblasti dekontaminačních technologií. Návrh tohoto systému má být v souladu s moderními principy komplexní podnikové integrace a business proces managementu pro podporu rozhodování environmentálních vědců v oblasti životního prostředí. Tato problematiky si vyžádala zadefinování nového konceptu v rámci enterprise architektury. Tento koncept kombinuje zásady servisně-orientované architektury a business proces managementu. Tento koncept má jako základní artefakt proces, nikoli službu. Koncept je nazván procesně-orientovaná infrastruktura. V rámci práce byla zadefinována i referen.