Granátem bohaté horniny v lomu u Police (moravské moldanubikum) - Pláteníková, Monika (2009)
Tato práce se zabývá studiem hornin v lomu u Police (moldanubikum). První část je koncipována jako literární rešerše shrnující dosavadní názory na moldanubikum obecně. Druhá část je praktická, v níž jsou uvedeny vlastní výsledky při studiu hornin nalezených v lokalitě. Vlastní výzkum byl zaměřen na tělesa amfibolizovaného eklogitu, která jsou uložena v amfibol-biotitových rulách.