Úroveň znalostí seniorů o první pomoci - Jeřábková, Lenka (2009)
Diplomová práce podává přehled o významu laické první pomoci a nejnovějších vědeckých postupech v resuscitaci. Zjišťuje znalosti seniorů v poskytování první pomoci v závislosti na jednotlivých proměnných (věk, vzdělání, profese, pohlaví, řidičský průkaz) a ochotu vzdělávat se v této oblasti v závislosti na jejich věku a vzdělání. Stručně informuje o možných formách vzdělávání seniorské populace.