Příčiny pádů pacientů ve Fakultní nemocnici Motol - Pipková, Petra (2009)
Diplomová práce je zaměřena na nejčastější příčiny a analýzu pádů pacientů,na všech lůžkových pracovištích pro dospělé, ve Fakultní nemocnici Motol. Obsahem práce je kvantitativní výzkum, zaměřený na prevenci pádů pacientů, okolnosti vzniku pádů a jejich následky. Výsledky výzkumného šetření, včetně analýzy a interpretace získaných výstupů, jsou podkladem pro vylepšení kvality péče o pacienty ve Fakultní nemocnici Motol, prostřednictvím důslednějších preventivních opatření, zaměřených na snížení výskytu pádů hospitalizovaných pacientů.