Možnosti kvantitativního stanovení kalcitu v horninových vzorcích - Moravcová, Ilona (2009)
V této práci je použita a ověřena metodika stanovení kvantitativního zastoupení kalcitu za použití RTG práškové difrakce kvantitativní fázovou analýzou metodou vnitřního standardu. Pomocí uměle připravených směsí byly určeny rovnice lineární regrese, které se použily k vypočítání kvantitativního zastoupení kalcitu v libovolné směsi.