Význam osteologických nálezů pro archeologická studia - Malíková, Radana (2009)
Předložená práce shrnuje poznatky o možnostech využití osteologického materiálů pro archeologii. V rešeršní části je vypracován přehled využití osteologického materiálu z hlediska časových, biologických, environmentálních, ekonomických a kultovních interpretací. Dále pojednává o předvelkomoravském osídlení lokality. V praktické části byla pozornost věnována determinaci materiálu z lokality a následnému kvalitativnímu a kvantitativnímu vyhodnocení fauny časně slovanského osídlení.