Studium asociace těžkých minerálů aluviálních sedimentů v oblasti svojkovicko-opatovského Au-revíru, západní Morava - Rojovský, Milan, 1984- (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá těžkými minerály, které se vedle zlata vyskytují v aluviálních sedimentech svojkovicko-opatovského zlatonosného revíru. Nejprve je jako rešerše literatury zpracována obecná problematika oblasti spolu s dosavadní znalosti o geologii, petrologii a mineralogii studované lokality. V další části je rozpracován chemismus a geneze těžkých minerálů. Zajímavé je především rozlišení granátů a jejich vztah k horninovému prostředí. Za povšimnutí stojí také výskyty stopových prvků v ostatních těžkých minerálech.